21 ное 2014

Инфрачервената сауна – здраве и красота

0 Comment

Инфрачервените сауни са ефективно средство за естествено лечение и профилактика. Това е така заради свойството на инфрачервените лъчи да проникват в човешката тъкан, което на свой ред води до множество благотворни ефекти за здравето.

Детоксикация на тялото

Всички знаем, че потенето е полезно. Да, изпотяването е един от най-естествените начини на тялото да се лекува и поддържа в добро здраве. Точно поради тази причина потенето, предизвикано от инфрачервено лъчение в сауна има този дълбок детоксикиращ ефект, използвайки секрецията за освобождаване от натрупаните в организма ненужни вещества.

Отдих и отмора

За разлика от традиционните сауни, които работят при изключително тежки температури, инфрачервена топлина е нежна, успокояваща и терапевтичена. Тя благоприятно влияе на нервната система и подобрява съня. Инфрачервена сауна ви помага да релаксирате под влиянието на инфрачервените лъчи, които проникват дълбоко под тъканите. Вие излизате напълно възстановени и освежени след всяка сесия.

Понижаване на кръвното налягане

Инфрачервени сауни предизвикват изпотяване в дълбочина, стимулира се сърдечния ритъм, което увеличава притока на кръв, понижава се кръвното налягане и спомагат за кръвообращението. Научни изследвания показват ползите от инфрачервената сауна и доказват, че използвайки я няколко пъти седмично ще нормализирате кръвното си налягане.

Подмладяване и тонизиране на кожата

Близкото инфрачервено лъчение (понякога наричано Red Light Therapy) е най-ефективно за лечение на повърхностните слоеве на кожата. Инфрачервените процедури стимулират производството на колаген, намаляват бръчките и подобряват на общия тонус на кожата.

Инфрачервени сауни

Клетъчно здраве

Инфрачервената терапия стимулира кръвоносната система и по-точно оксидацията на клетките на организма. По-доброто кръвообращение означава по-малко токсини и по-добро здраве на клетъчно ниво, което помага за възстановяване на мускулите и укрепване на имунната система.

Отслабване

Изследвания показват, че използването на инфрачервена сауна може да изгори над 600 калории, докато си почивате! Това е така, защото тялото работи, за да се охлади. Налице са значително увеличение на сърдечната честота, сърдечния дебит и скоростта на метаболизма, което стимулира организма да изгаря повече калории.

Облекчаване на болката

Инфрачервената топлина прониква в тъканите, ставите, мускулите и облекчава както по-леки болки така хронични заболявания като фибромиалгия например. Специалистите препоръчват инфрачервена терапия като лечение за намаляване на болката и мускулни спазми и ускоряване на времето за възстановяване.

Инфрачервено отоплително фолито HEAT LIFE е изключително подходящо за оборудване на инфрачервени сауни и кабини. Моделът HL-220/500 е специално предназначен за инсталация в инфрачервени сауни. Мощността му на кв. м. е 500W, темпрературата на подгрев може да достигне 100°C.

[top]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


  • 7 × = четиридесет девет

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Яндекс.Метрика