Монтаж на HEAT LIFE под ламинат

Какво ви е нужно за монтажа:
поялник (40W); тенол; флюс; ножица; макетен нож; клещи

1. Почистете помещението добре. Оберете твърдите едри парчета бетон. Ако разполагате с промишлена прахосмукачка минете пода още веднъж за да съберете и по дребните частици и прах.

2. Започнете подредбата на изолационната подложка. След като застелите пода прилепете изолационните плоскости една за друга за да бъде пода идеално гладък.


3. Отрежете необходимите ви дължини от отоплително фолио HEAT LIFE, съобразявайки се с проекта и разположението на мебелите в стаята. Поставете плоскостите на точните места в стаята.


4. Изолирайте с малки квадратчета (от по 5см ) всички места, където медната (тоководяща) шина излиза от фолиото с изолационно тиксо PP. Изолирайте със същото тиксо всички дължини на фолиото, където то е било отрязано.


5. Направете последни корекции по разположението на фолиото в помещението и помислете, от къде ще минават захранващите кабели, отчитайки разположението на терморегулатора и факта, че кабелите се запояват от долната страна на фолиoто.

6. Фиксирайте с монтажно тиксо късите страни на всяка плоскост.

7. Подвийте нефиксирания край на Heat Life фолиото за и подравнете всички плоскости, така че да може да прекарате кабели между тях.

8. Определете местата, където ще запоявате кабелите за фолиото и направете малки кръгчета (или квадрати) на съответните места върху фолиото с помощта на почлник, така че да видите медните шини.


9. Прекарайте кабелите върху фолиото и оголете проводниците на местата, които ще се запоява към отоплително фолио HEAT LIFE. Измервайте акуратно разстоянието от спойка до спойка давайки и малко запас, в случай че когато обърнете фолиото спойките ще се раздалечат и кабела ще се опъне прекомерно.

10. Започнете запояването от далечния край на фолиото спрямо терморегулатора.

11. Запояваме началото на кабела за първата спойка, като предварително сме поставили флюс на мястото, за по добър контакт.

12. Запояваме втория кабел (с различен цвят) към следващата шина.

13. Запояваме мостово кабелите към останалите 2 шини от всяка плоскост.

14. Когато припоим кабелите към фолиото изолираме спойките с изолационна лента IN като отрязваме квадратчета с размери 4-5см.


15. Спойките и кабелите се прилепят към фолиото с монтажно тиксо.

16. Монтират се датчиците под фолиото като се изрязват малки правоъгълничета в подложката и датчиците се поставят в тях и се фиксират с монтажно тиксо. Важно е датчиците да не бъдат поставени непосредствено пред вратата.

17. Фолиото се обръща за да останат кабелите под него и се фиксира към пода с монтажно тиксо.

18. Измервате каква дължина на кабелите ви е нужна за да стигнете до терморегулатора през гофрата в стената и отрязвате.

19. Монтира се терморегулатора.

Вижте как се монтира инфрачервено отоплително фолио Heat Life под теракот и гранитогрес

Яндекс.Метрика