Монтаж на HEAT LIFE под теракот и гранитогрес

Какво ви е нужно за монтажа:
поялник (40W); тенол; флюс; ножица; макетен нож; клещи; шпатула; валяк за лепене.

Лепило за изолация:
Вариантите са:

или

Мултифункционално лепило C450

Хидроизолация

Процесът:
1. Почистете помещението добре. Оберете твърдите едри парчета бетон. Ако разполагате с промишлена прахосмукачка минете пода още веднъж за да съберете и по дребните частици и прах.

2. Изрежете нужните ви парчета инфрачервено отоплително фолио Heat Life, съобразявайки се с проекта и условията в помещението.


3. Изолирайте с малки квадратчета (от по 5см ) всички места, където медната (тоководяща) шина излиза от фолиото с изолационно тиксо PP. Изолирайте със същото тиксо всички дължини на фолиото, където то е било отрязано.


4. Застелете и подредете парчетата изолационна подложка („Селитрон“, „Депрон“ или Heatlife) под лентите фолио като оставите подложката с 5см по широка от лентите термофолио.

5. Намажете подложката с лепило за изолация с помощта на шпатула или „гребен“ (0,5) и ги залепете към пода на съответните места по проект. Прилепете ги плътно с помощта на каучуков валяк за да излезе въздуха и да се разнесе равномерно лепилото.
Лепене на подложка Heat Life
5. Направете последни корекции по разположението на фолиото в помещението като планирате трасетата на захранващите кабели, отчитайки разположението на терморегулатора и факта, че кабелите се запояват от долната страна на фолиoто.

6. Фиксирайте с монтажно тиксо една късите страни на всяка плоскост (Ако е възможно).

7. Подвийте нефиксирания край на фолиото за и подравнете всички плоскости, така че да може да прекарате кабели между тях.

8. Определете местата, където ще запоявате кабелите за фолиото и направете малки кръгчета (или квадрати) на съответните места върху фолиото с помощта на поялник, така че да видите медните шини.


9. Прекарайте кабелите върху фолиото и оголете проводниците на местата, които ще се запоява към отоплително фолио HEAT LIFE. Измервайте акуратно разстоянието от спойка до спойка давайки и малко запас, в случай че когато обърнете фолиото спойките ще се раздалечат и кабела ще се опъне прекомерно.

10. Започнете запояването от далечния край на фолиото спрямо терморегулатора.

11. Запояваме началото на кабела за първата спойка, като предварително сме поставили флюс на мястото, за по добър контакт.

12. Запояваме втория кабел (с различен цвят) към следващата шина.

13. Запояваме мостово кабелите към останалите 2 шини от всяка плоскост.

14. Когато припоим кабелите към фолиото изолираме спойките с изолационна лента IN като отрязваме квадратчета с размери 4-5см.

15. Спойките и кабелите се прилепят към фолиото с монтажно тиксо.

16. Тествайте дали работи.

17. Фолиото се обръща за да останат кабелите под него и се минава с валяк за равномерно разнасяне на лепилото.

18. Измервате каква дължина на кабелите ви е нужна за да стигнете до терморегулатора през гофрата в стената и отрязвате.

19. Монтира се терморегулатора.

20. Намажете долната част на фолиото или изолационната подложка с лепило за балатум и залепете фолиото към изолационната подложка.
Лепене на подложка Heat Life
21. В последствие направете изравнителна замазка над отоплително фолио HEAT LIFE преди да поставите теракота или покрийте с течна ходроизолация.

Вижте как инфрачервено отоплително фолио Heat Life се поставя и под бетонови замазки.

Яндекс.Метрика