21 авг 2014

Отоплителни системи

0 Comment

Един от най-важните и сложни проблеми при изграждането на всякакви строителни обекти в нашата географска ширина и на север от нас е отоплението. Съвременният пазар предлага голямо разнообразие от решения, повечето от които са свързани с редица трудности – размер на инвестицията, скъпа координация, проектиране, монтаж и скъпа поддръжка и разход на ресурси.

При изграждането на големи обекти обикновено отоплението се решава централизирано. Това е свързано с огромни инвестиции и тежък процес по монтаж – полагането на отоплителни тръби, монтаж на бойлер или котел, вътрешено окабеляване, получаване на одобрения и спецификации за отопление и т.н. Процесите по изграждане на такива отоплителни системи се затрудняват още от необходимостта от котелно помещение, доставка на тръби до обекта, вътрешен монтаж, одобрение на техническото състояние на инсталацията. При всички случаи е необходимо отоплителната система да се изгради за цялата сграда. Ако това не стане своевременно по време на строителството в последствие проблемът с отоплението се задълбочава и трябва да се решава най-често посредством ел. уреди за отопление. Това от своя страна води или до невъзможност да се отоплява ефективно сградата или до големи сметки за ток.

Инфрачервено отоплително фолио «Heat Life» ви дава някой много важни предимства пред изброените по горе отоплителни системи:

Значително намаляване на първоначалните разходи за закупуване и инсталиране на отоплителна система. Обикновено закупуването и монтажът на „Heat Life“ излизат в пъти по-евтино в сравнение с конвенционални, централизирани системи за отопление. Предимство е и възможността да оборудване на сградата по етапно, без да се инвестират значителни суми наведнъж и без да се губи време в чакане за готовността на строеж на цялата сграда. Инфрачервено отоплително фолио „Heat life“ може да се монтира в застроените части от сградата и да работи само в помещенията, които се ползват.

Разходите за отопление намаляват и поради факта, че консумацията на електроенергия е сведена до минимум. Консумация на електричество от електрически бойлери в сравнение с отопително фолио е пъти повече! Средния разход на електричество е от 8 до 40 вт/ч на м2. При използването на отоплително фолио «Heat Life» в сгради с по-голямо количество стаи (хотели, офис сгради) има възможност за регулиране на температура в отделни помещения от централно дистанционно управление. Няма нужда да се топли много място, където няма хора.
Създаване на ефективна система за отопление на сградата. Икономии се правят и от поддръжка и съпровождане. Такива разходи просто няма.

За да се създаде ефективна самостоятелна отоплителна система е достатъчно инфрачервено отоплителното фолио «Heat Life» да бъде монтирано на площ 50 – 60% от помещението. За подробно изчисление на проекта на отоплителната система свържете се с нас.

[top]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


  • 8 × = трийсет две

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Яндекс.Метрика