Предимствата на HEAT LIFE

ПРЕИМУЩЕСТВА НА ИНФРАЧЕРВЕНОТО ОТОПЛИТЕЛНО ФОЛИО «HEAT LIFE»

Почти моментално нагряване

При влизането в къща, апартамент или друго помещение, където е инсталирана отоплителна система «HeatLife», можете да включите системата и докато свалите връхните си дрехи и влезете в стаята моментално ще усетите топлината, защото нашето фолио отделя топлина почти веднага. Когато напускате помещението – просто задайте минимално поддържане на температурата или изключете системата напълно за да постигнете оптималната икономичност.

Когато се използват други системи за отопление са нужни 2 часа и повече, преди човекът да се стопли, защото се използва конвекционен принцип на топлоотдаването, при който въздухът се затопля от контакт с нагревателен елемент. Според законите на физиката нагретият топъл въздух се издига нагоре. Помислете си какво количество въздух трябва да се стопли и колко време е нужно за да се усети топлината,  особено в помещения с високи тавани. При отоплително фолио Heat Life нямаме посредник между източника на топлина и човешкото тяло. Този факт и липсата на инертни загуби превръщат Heat Life в най-ефективната система за отопление в света.

Heat Life – ниско потребление на електроенергия

«HeatLife» е една от най-икономичните отоплителни системи в света. Консумацията на електроенергия е от 10 до 40 вата (0,01-0,04 кВт) на м2, в зависимост спецификите на помещението, в което е инсталирана. Необходимата температура се задава  с терморегулатор, когато посочената температура е достигната – системата се изключва автоматично, което пести електроенергия. Допълнително намаляне на разходи на електроенергията може да бъде постигнато, ако програмирате различни температурни режими за различни помещения – когато се намирате в една стая, в другата да посочите по-ниска температура или просто да изключите отоплението. По този начин отоплителната система «HeatLife» осигурява значителни икономии на средства.

Отоплително фолио Heat Life работи дори в случай на нарушаване на физическата му цялост

В случай, че изпуснете на пода нещо остро или нещо много тежко за отоплителната система «HeatLife» няма да има последствия. Инфрачервено отоплително фолиото «HeatLife» ще продължи да работи, дори да и повредения участък, без риск за здравето на хората. Това е така, защото Heat Life има многопластова структура и всеки пласт изпълнява своята защитна функция. Това са 2 пласта нетъкан текстил, напоен с карбонова смес (въглерод) и медна шина вградена между тях. Всякакви деформации са невъзможно – фолиото е изключително гъвкаво.  Останалите пластове имат защитна функция високи външни температури, електробезопасност, хидроизолация, здравина при натиск, разкъсване и деформация. Монтажът се извършва само чрез започване на проводниците към медните шини, което осигурява максимална надеждност и безопасност по време на експлоатация.

С Heat Life отоплявате само помещенията, които е необходимо

Отоплително фолио «Heat Life» ви позволява да изграждате както пълноценни отоплителни системи, способни да заменят централно отопление, така и да си осигурите комфорт в отделните части на помещението или сградата. «Heat Life» дава свобода на избора и неограничени възможности на приложение – на пода, на стени на тавани, като декоративни панели. Според стадия на строителство на сградата или според Вашия бюджет, можете да монтирате отоплителното фолио «Heat Life» поетапно, в определени стаи или само на един етаж без да заплащате предварително изграждането на отоплителна система на цялата сграда наведнъж.

Heat Life поддържа благоприятна и здравословна атмосфера в помещението

Много отоплителни системи и електроуреди освен увеличаване на температурата в помещението имат неблагоприятни странични ефекти – изсушават въздуха, изгарят кислорода, завихрят прахови частици. И това може да доведе до главоболие, отпадналост и умора на хората, обитаващи трайно помещението. Използвайки инфрачервено отоплителното фолио «Heat Life» Вие ще избегнете подобни проблеми. «Heat Life» не изгаря кислорода, не изсушава въздуха, запазва неговата естествена влажност в стаята, а благоприятният ефект на инфрачервените лъчи върху живите организми е многократно потвърден от физически и биологични изследвания.

Heat LIfe – ефективно и ефикасно отопление

Възможностите на инфрачервеното фолио «Heat Life» са много по-големи от това да се отопляват помещения. Ще изброим само няколко области за използване на «Heat Life» – бързо сушене на пране, обувки, като премахва неприятните миризми без да ги деформира, сушене на храни(зеленчуци, плодове, подправки), дърво и дървен материал, строителни материали (газобетон, стоманобетон и др.). Топлинните лъчи проникват в пространството и структурата на тялото (през него) и така се постига бърз и равномерен ефект на сушене.

От отоплителното фолио «HeatLife» можете да направят термопостелки, матраци, да го използвате за затопляне на палатки, автомобилни седалки, спални места на почивка, на лов или риболов. Модификации на отопителното фолио позволяват да се използват различни източници за електрозахранване от 12V и 240V (обикновените батерии, акумулатори, генератори или контакти).

Heat Life – отопление на открити площи – тераси, беседки, балкони, открити кафенета и т.н.

Когато отоплителната система «HeatLife» е монтирана на под, таван или по стените на посочените помещения, хората попаднали под въздействието на инфрачервените лъчи моментално усещат топлинния поток, подобно на слънчевото лъчение. Вятърът и течението не оказват влияние върху лъчите, така както не влияят и на светлината – не я пречупват или издухват. Инфрачервените лъчи на фолиото «Heat Life», докосвайки човешкото тяло създават “ефекта на слънцето“, усещане за докосване от топлите слънчеви лъчи. Това сходство не е случайно, тъй като свойствата и характеристиките на инфрачервените лъчи на слънцето, които ни греят са почти идентични с тези на лъчите на фолиото «Heat Life».

Heat Life – Инфрачервени сауни

Основната разлика между инфрачервените кабини и традиционните сауни е различния ефект върху човешкото тяло. Свойствата на традиционната сауна са добре познати, затова няма смисъл да ги изброяваме, обаче не всички знаят какво е инфрачервената сауна и с какво се различава тя. Разликите самного, първо това е времетозапроцедурата – традиционната сауна, като правило е продължително мероприятие, не по-малко от 1 час, обикновено вечерно време, защото след това вече е тежко да се работи. Процедурата в инфрачервената сауна отнема само 15 – 30 минути. След посещение на инфрачервената кабина човек усеща прилив на сили, повишава се тонуса на тялото, след което можете моментално да се върнете към своите задачи.

В инфрачервената кабина дишате свободно, чувствате се комфортно, лъчите проникват в тялото, порите се отварят, премахват се токсините от човешкото тяло. Процесът е интензивен, организмът отделя 20% вода и 80% токсини (в сауните с пара, за сравнение, човек губи само 5% токсини и 95% вода).

Инфрачервените кабини имат и много терапевтични ефекти. В резултат на редовни инфрачервени  процедури намалява холестерола в кръвта, което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и артериалното налягане се стабилизира. Укрепват и стават по-еластични стените на кръвоносните съдове. Подобрява се функцията на имунната система, повишава се общата устойчивост на организма. Обилното изпотяване улеснява работата на бъбреците, действа съдоразширяващо, стимулира кръвообращението. Комфортната топлина на инфрачервеното лъчение има успокояващ ефект върху нервната система, премахва безсънието, стреса, нервността.

Heat Life – проложение в селското стопанство: оранжерии, животновъдство и птицеферми

Отоплителната система «HeatLife» широко се използва в селското стопанство като средство за затопляне – за поддържане на постоянна температура на почвата в оранжерии, за регулируемо отопление на гнезда и кошари, за отглеждане на селскостопански животни. Прилагането на системите за отопление «Heat Life» в тези отрасли може да осигури не само необходимият за нормалния растеж и развитие на живите организми температурен режим, но и да се постигнат икономии. Важен и решаващ фактор за използване на отоплителното фолио «Heat Life» в селското стопанство са полезните свойства на инфрачервените лъчи. Инфрачервените лъчи ускоряват растежа на растенията, животните, укрепват имунната им система, което в крайна сметка води до увеличаване на печалбите на земеделския производител.

При производството на инфрачервеното отоплително фолио «Heat Life», производителят се фокусира върху качеството и максимална сигурност и издръжливост на продукцията си, така че животът на фолиото е най-малко 30 години!

Разгледайте различните типове отоплително фолио за да се запознаете с тяхното приложение.

Яндекс.Метрика