07 юни 2018

Как да спестим от ток при отопление с инфрачервено отоплително фолио от Топлодом

0 Comment

Бихме искали да ви дадем няколко съвета относно използването на инфрачервеното отопление, с които може да избегнете големи сметки за ток.

За правилната и ефективна работа на инфрачервеното отопление трябва да се съобразим с няколко неща:

- Комфортна температура
– Температурни колебания в помещението
– Плътност на помещението, загуби на топлина
– Азимут на самото помещение
– Наличие на топлоизолация, дограма
– Площ на положено отоплително фолио
– Наличие на мебели в помещението

За да получите комфортна температура и минимален разход, трябва да използвате възможностите на терморегулатора. Всеки сам решава каква е оптималната комфортна температура.

В 99% от случаите се препоръчва работа на инфрачервената отоплителна система по температура на подгрев на инфрачервеното фолио. Някой терморегулатори имат възможност за работа по температура на въздуха, което не се препоръчва. Изключение прави, ако в помещенията има климатична или вентилационна система или помещението е добре ослънчено.

Инфрачервеното отоплително фолио е безспорно признато, като най-съвършената, икономична и надеждна технологична система за подово отопление, използваща ел. енергия. Иновативната отоплителна система, за първи път в света максимизира ефективността от използване на топлината и притежава патент за отопляваща повърхност. За ефективно отделяне на топлината от цялата нагряваща повърхност на фолиото се използва нов метод за плътно и стабилно покритие с карбон. Даденото технологично нововъведение осигурява равномерно инфрачервено излъчване на цялата повърхност на отоплителното фолио. Основното и най-важно предимство на инфрачервеното ( дълговълново ) отопление е в принципа на пренос на топлина и топлообмен. При инфрачервеното отопление, топлинната енергия се предава от нагряващата работна повърхност към обектите, намиращи се в зоната на инфрачервения отоплител директно, без да нагрява въздуха, да изгаря кислорода и да извлича влажността и свежестта му. Безспорно доказано предимство на този метод за отопляване е и благоприятното и животворно действие на инфрачервените лъчеви вълни върху здравословното и физическото състояние на хора, животни и растения и тяхната виталност.
Достигането на отоплителната инфрачервена система достига бързо зададената от вас температура ( много по бързо от традиционните отоплителни уреди , тъй като те първо нагряват въздуха после той топли вас ) При стандартно полагане под ламинат системата достига желана температура в помещението до 15 – 20 мин, под керамични плочи между 30 – 40 мин.

Най – добрият начин за избягване на по – голям разход на ел. енергия е поддържането на температура в помещението през цялото денонощие. Това означава, че не е необходимо да се загрява фолиото и да се изключва след това. Оставането на инфрачервеното фолио на минимална температура ( най – често това е между 18 – 21 ⁰C ), помага на фолиото да достигне желаната от вас температура с минимална работа.
Когато оставите инфрачервената отоплителна система да работи денонощно, вие всъщност спестявате от разхода. Когато през деня системата работи на нормална температура, но преди това помещението е изстинало на 16 ⁰C, фолиото ще работи повече време по интензивно до достигане на желаната от вас комфортна температура. С това ще повишите разхода на ел. енергия.

Лошата топлоизолация на сградата , стара дограма и отворените врати също спомагат за повишаване на разхода на електроенергия.

Топлодом препоръчва не на последно място използването на програмируемите терморегулатори, с които лесно може да задавате дневни и седмични програми ( различни програми с работни дни ) с които да намалите разходите за отопление и да имате постоянна комфортна температура в помещенията.

[top]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


  • 2 − = нула

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Яндекс.Метрика