fbpx

ЗА НАС

logo

Днес инфрачервената отоплителна система за „HEAT LIFE“ e последна дума в областта на отоплението на всякакви помещения. Благодарение на иновационната технология на производство „HEAT LIFE“ е лидер на световния пазар на инфрачервени отоплителни системи и отоплително фолио.

Проблемът с икономичността на отоплението свата все по актуален във връзка с ръста на цените на енергоресурсите. Ние добре разбираме, че отоплителните технологии трябва да бъдат ефективни, енергоспестяващи и да предоставят нужния комфорт на минимална цена.

Избирайки системата „HEAT LIFE“, Вие ще осигурите ефективно, надеждно, икономично и безопасно отопление на Вашия дом. Възползвайки се от предимствата на инфрачервеното отопление

                                                                                               ТЕХНОЛОГИЧНОСТ

 • Непрекъсната излъчваща повърхност
 • Устойчивост на механични въздействия
 • Висок процент на усвояемост на топлината
 • Плътна и многослойна структура

                                                                                               ПРИЛОЖИМОСТ

 • Къщи, вили, апартаменти
 • Бизнесцентрове, офиси, търговско-увеселителни комплекси
 • Магазини, павилиони, будки, временни съоръжения
 • Складове и производствени помещения
 • Оранжерии и селскостопански комплекси
 • Инфрачервени сауни и кабини
 • Автомобили и яхти

                                                                                               ИКОНОМИЧНОСТ

 • Разход на енергия на 1кв. метър отоплително фолио – 8-40Вт
 • Бърз и лесен монтаж
 • Магазини, павилиони, будки, временни съоръжения
 • Не изисква обслужване и съпровождащо координиране
 • Икономия на електроенергия 60% в сравнение със стандартните отоплителни системи
 • Срок на годност: 30 години

                                                                                                БЕЗОПАСНОСТ

 • Запазва естествената влажност на въздуха
 • Притежава международен ETL сертификат
 • Отсъстват вредни електромагнитни емисии
„HEAT LIFE“ – СЪВЪРШЕНАТА ОТОПЛИТЕЛНА СИСТЕМА

Вижте какво представлява инфрачервеното отопление и какво го отличава от конвенционални, класически способи за отопление.

Как действат инфрачервените лъчи?

Инфрачервено отопление е всяко отопление, което използва инфрачервено лъчение. Инфрачервеното лъчение е лъчение с дължина на вълната от дължина на вълната от 0,7 до 300 μm или са други думи в края на червената област във видимия спектър. Инфрачервените лъчи са познати още като топлинни лъчи поради явно изразения си топлинен ефект върху човека при доближаване на обекти, източници на инфрачервено лъчение. Човек постоянно е изложен на инфрачервено лъчение. Ние самите излъчваме инфрачервено лъчение. Трябва да знаем, че всяко тяло в природата с температура по-голяма от абсолютната нула (-273,15 C)излъчва инфрачервено лъчение, но основният и най-голям източник на инфрачервена топлина е Слънцето. Точно слънцето е вдъхновило инфрачервеното отопление, което има за цел да симулира топлинния ефект слънчевото лъчение.

Защо слънцето ни топли?

Като че ли приемаме за даденост факта, че през студените зимни дни, когато сме изложени на слънце ни е топло, а когато сме на сянка усещаме студа по-остро и неприятно. Разликата е очевидна, но задавали ли сме си въпроса защо е така? Инфрачервените лъчи са основна част от слънчевото лъчение. Те ни топлят, прониквайки през дрехите ни без да затоплят пряко въздуха около нас. Това е и принципа на работа на инфрачервеното отопление HEAT LIFE. Излъчвайки тази невидима топлина всички твърди тела (стени, под, таван, мебели и хора) се затоплят директно, без да е необходимо въздухът да е повишил температурата си преди това. Самите предмети и повърхности акумулират топлината и я отдават обратно на въздуха.

Инфрачервено отопление – комфорт и естествена топлина

Инфрачервеното отопление HEAT LIFE е различно от конвенционалното с това, че топлината не се отдава на въздуха преди да дойде до нас. Усещането за топлина идва от самото лъчение – така както като ни грее слънцето в студен, зимен ден. Температурата в помещението ще остане с няколко градуса по ниска. Освен, че ще чувствате топлинния комфорт ще се радвате и на свеж въздух, който не се изсушава както при стандартните отоплителни системи. Нормалната влажност на въздуха, заедно с високите нива на кислород и отрицателната йонизация ви предоставят неповторим комфорт и усещане за естествена топлина. Прочетете повече за това какво всъщност е Heat Life.

Инфрачервено отопление – екологично и здравословно!

В медицината се използват излъчвания с различни диапазони на вълните и разнообразни източници на излъчвания. Използването им дава възможност да се нагряват тъкани и органи, оптимално въздействайки на отделни части на тялото.

Проникването на ДИЧЛ в тялото на дълбочина 4 – 6 см. затопля тъканите, органите и мускулите, костите и ставите, ускорява потока на кръвта и на другите течности в тялото. Нарастващата циркулация на кръвта подобрява метаболическия процес, който на свой ред усилва действието на имунната система на организма, рязко повишава снабдяването на тъканите с кислород.

Дълбокото проникване на ДИЧЛ предава на организма топлинна енергия и подобрява състоянието му без да нанася вреда.

ДИЧЛ (вълни) – това е просто средство за предаване на топлинна енергия от един обект към друг.

Нагряването на тялото с ДИЧЛ разширява съдовете, стимулирайки циркулацията на кръвта до крайниците. То положително влияе на мускулите и ставите, премахвайки такива проблеми като изтръпвания, схващания, артритни болки, ревматизъм, радикулит и др. Увеличава способността за съпротивляване на организма на инфекции и задържа процеса на размножаване на вирусите.

Много ефективно се повлияват заболявания, за които традиционно се препоръчва нагряване: бронхити, пневмония, ринит, синузит. Действа успокояващо на нервната система, премахва безсънието , стреса, нервозни състояния, раздразнителност. Стабилизират работата на имунната система, нормализират работата на органите на храносмилане.

В организма на човека за поддържане на живота стават множество ферментни реакции: разлагат се вещества, съединяват се , окисляват се възстановяват се или се изменят. При въздействието на тялото с дълговълнови ДИЧЛ става резонансно движение на химическите съединения на молекули и активизиране на колебанията на молекулите на всички вещества, в резултат на което се подобрява обмяната на веществата. Под въздействието на ДИЧЛ в организма протича правилно построяване на биохимичните реакции и като следствие настъпва оздравяване.

Най – добрите лаборатории съобщават за получените ефекти в следствие на проведени изследвания с ДИЧЛ:

 • подтискане на ръста на раковите клетки
 • унищожаване на някои видове на вируса на хепатита
 • неутрализиране на вредното въздействие на електромагнитните полета
 • излекуване на дистрофии
 • повишаване на количеството на изработване на инсулина при болни от захарен диабет
 • неутрализиране на последствията на радиоактивното облъчване
 • подобряване на състоянието при псориазис

Въздействието на дълговълновите инфрачервени лъчи и върху човешкия организъм подобрява кръвообръщението; стопля тялото и поддържа оптимална телесна температура; разгражда и извежда от организма вредните тежки метали; неутрализира вредните свободни радикали; има ефект на очистване и детоксикация; антимикробно действие; подобрява метаболизма.

ДА, ТОВА Е ОПРЕДЕЛЕНО ИНВЕСТИЦИЯ, КОЯТО СИ СТРУВА ДА НАПРАВИТЕ! НАЛИ?…

Предимства на HEAT LIFE

ПРЕИМУЩЕСТВА НА ИНФРАЧЕРВЕНОТО ОТОПЛИТЕЛНО ФОЛИО «HEAT LIFE» са
Почти моментално нагряване

При влизането в къща, апартамент или друго помещение, където е инсталирана отоплителна система «HeatLife», можете да включите системата и докато свалите връхните си дрехи и влезете в стаята моментално ще усетите топлината, защото нашето фолио отделя топлина почти веднага. Когато напускате помещението – просто задайте минимално поддържане на температурата или изключете системата напълно за да постигнете оптималната икономичност.

Когато се използват други системи за отопление са нужни 2 часа и повече, преди човекът да се стопли, защото се използва конвекционен принцип на топлоотдаването, при който въздухът се затопля от контакт с нагревателен елемент. Според законите на физиката нагретият топъл въздух се издига нагоре. Помислете си какво количество въздух трябва да се стопли и колко време е нужно за да се усети топлината, особено в помещения с високи тавани. При отоплително фолио Heat Life нямаме посредник между източника на топлина и човешкото тяло. Този факт и липсата на инертни загуби превръщат Heat Life в най-ефективната система за отопление в света.

Heat Life – ниско потребление на електроенергия

«HeatLife» е една от най-икономичните отоплителни системи в света. Консумацията на електроенергия е от 10 до 40 вата (0,01-0,04 кВт) на м2, в зависимост спецификите на помещението, в което е инсталирана. Необходимата температура се задава с терморегулатор, когато посочената температура е достигната – системата се изключва автоматично, което пести електроенергия. Допълнително намаляне на разходи на електроенергията може да бъде постигнато, ако програмирате различни температурни режими за различни помещения – когато се намирате в една стая, в другата да посочите по-ниска температура или просто да изключите отоплението. По този начин отоплителната система «HeatLife» осигурява значителни икономии на средства.

Отоплително фолио Heat Life работи дори в случай на нарушаване на физическата му цялост

В случай, че изпуснете на пода нещо остро или нещо много тежко за отоплителната система «HeatLife» няма да има последствия. Инфрачервено отоплително фолиото «HeatLife» ще продължи да работи, дори да и повредения участък, без риск за здравето на хората. Това е така, защото Heat Life има многопластова структура и всеки пласт изпълнява своята защитна функция. Това са 2 пласта нетъкан текстил, напоен с карбонова смес (въглерод) и медна шина вградена между тях. Всякакви деформации са невъзможно – фолиото е изключително гъвкаво. Останалите пластове имат защитна функция високи външни температури, електробезопасност, хидроизолация, здравина при натиск, разкъсване и деформация. Монтажът се извършва само чрез започване на проводниците към медните шини, което осигурява максимална надеждност и безопасност по време на експлоатация.

С Heat Life отоплявате само помещенията, които е необходимо

Отоплително фолио «Heat Life» ви позволява да изграждате както пълноценни отоплителни системи, способни да заменят централно отопление, така и да си осигурите комфорт в отделните части на помещението или сградата. «Heat Life» дава свобода на избора и неограничени възможности на приложение – на пода, на стени на тавани, като декоративни панели. Според стадия на строителство на сградата или според Вашия бюджет, можете да монтирате отоплителното фолио «Heat Life» поетапно, в определени стаи или само на един етаж без да заплащате предварително изграждането на отоплителна система на цялата сграда наведнъж.

Heat Life поддържа благоприятна и здравословна атмосфера в помещението

Много отоплителни системи и електроуреди освен увеличаване на температурата в помещението имат неблагоприятни странични ефекти – изсушават въздуха, изгарят кислорода, завихрят прахови частици. И това може да доведе до главоболие, отпадналост и умора на хората, обитаващи трайно помещението. Използвайки инфрачервено отоплителното фолио «Heat Life» Вие ще избегнете подобни проблеми. «Heat Life» не изгаря кислорода, не изсушава въздуха, запазва неговата естествена влажност в стаята, а благоприятният ефект на инфрачервените лъчи върху живите организми е многократно потвърден от физически и биологични изследвания.

Heat LIfe – ефективно и ефикасно отопление

Възможностите на инфрачервеното фолио «Heat Life» са много по-големи от това да се отопляват помещения. Ще изброим само няколко области за използване на «Heat Life» – бързо сушене на пране, обувки, като премахва неприятните миризми без да ги деформира, сушене на храни(зеленчуци, плодове, подправки), дърво и дървен материал, строителни материали (газобетон, стоманобетон и др.). Топлинните лъчи проникват в пространството и структурата на тялото (през него) и така се постига бърз и равномерен ефект на сушене.

От отоплителното фолио «HeatLife» можете да направят термопостелки, матраци, да го използвате за затопляне на палатки, автомобилни седалки, спални места на почивка, на лов или риболов. Модификации на отопителното фолио позволяват да се използват различни източници за електрозахранване от 12V и 240V (обикновените батерии, акумулатори, генератори или контакти).

Heat Life – отопление на открити площи – тераси, беседки, балкони, открити кафенета и т.н.

Когато отоплителната система «HeatLife» е монтирана на под, таван или по стените на посочените помещения, хората попаднали под въздействието на инфрачервените лъчи моментално усещат топлинния поток, подобно на слънчевото лъчение. Вятърът и течението не оказват влияние върху лъчите, така както не влияят и на светлината – не я пречупват или издухват. Инфрачервените лъчи на фолиото «Heat Life», докосвайки човешкото тяло създават “ефекта на слънцето“, усещане за докосване от топлите слънчеви лъчи. Това сходство не е случайно, тъй като свойствата и характеристиките на инфрачервените лъчи на слънцето, които ни греят са почти идентични с тези на лъчите на фолиото «Heat Life».

Heat Life – Инфрачервени сауни

Основната разлика между инфрачервените кабини и традиционните сауни е различния ефект върху човешкото тяло. Свойствата на традиционната сауна са добре познати, затова няма смисъл да ги изброяваме, обаче не всички знаят какво е инфрачервената сауна и с какво се различава тя. Разликите самного, първо това е времетозапроцедурата – традиционната сауна, като правило е продължително мероприятие, не по-малко от 1 час, обикновено вечерно време, защото след това вече е тежко да се работи. Процедурата в инфрачервената сауна отнема само 15 – 30 минути. След посещение на инфрачервената кабина човек усеща прилив на сили, повишава се тонуса на тялото, след което можете моментално да се върнете към своите задачи.

В инфрачервената кабина дишате свободно, чувствате се комфортно, лъчите проникват в тялото, порите се отварят, премахват се токсините от човешкото тяло. Процесът е интензивен, организмът отделя 20% вода и 80% токсини (в сауните с пара, за сравнение, човек губи само 5% токсини и 95% вода).

Инфрачервените кабини имат и много терапевтични ефекти. В резултат на редовни инфрачервени процедури намалява холестерола в кръвта, което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и артериалното налягане се стабилизира. Укрепват и стават по-еластични стените на кръвоносните съдове. Подобрява се функцията на имунната система, повишава се общата устойчивост на организма. Обилното изпотяване улеснява работата на бъбреците, действа съдоразширяващо, стимулира кръвообращението. Комфортната топлина на инфрачервеното лъчение има успокояващ ефект върху нервната система, премахва безсънието, стреса, нервността.


Heat Life – проложение в селското стопанство: оранжерии, животновъдство и птицеферми

Отоплителната система «HeatLife» широко се използва в селското стопанство като средство за затопляне – за поддържане на постоянна температура на почвата в оранжерии, за регулируемо отопление на гнезда и кошари, за отглеждане на селскостопански животни. Прилагането на системите за отопление «Heat Life» в тези отрасли може да осигури не само необходимият за нормалния растеж и развитие на живите организми температурен режим, но и да се постигнат икономии. Важен и решаващ фактор за използване на отоплителното фолио «Heat Life» в селското стопанство са полезните свойства на инфрачервените лъчи. Инфрачервените лъчи ускоряват растежа на растенията, животните, укрепват имунната им система, което в крайна сметка води до увеличаване на печалбите на земеделския производител.

При производството на инфрачервеното отоплително фолио «Heat Life», производителят се фокусира върху качеството и максимална сигурност и издръжливост на продукцията си, така че животът на фолиото е най-малко 30 години!