Често задавани въпроси – отоплително фолио Heat Life

Какъв е средния разход на електроенергия на квадратен метър на отоплително фолио HEAT LIFE?

Средния разход на 1кв. м. използвано отоплително фолио от 8 до 40 Вт. Една средно голяма стая от 12 квадрата може да се отоплява със 6-7 кв. метра фолио. Това значи, че за отоплението и ще се изразходва на час от 56 до 280 Вата. Сами можете да сметнете, че ако стаята е добре изолирана разходът ще е колкото половин стандартна електрическа крушка.


Мога ли да поставя HEAT LIFE под масивен паркет?

Инфрачервена отоплителна система HEAT LIFE е уникална с това, че може да се постави навсякъде и при всякакви условия. Преди да бъде монтирано под масивен паркет отоплително фолио HEAT LIFE трябва да бъде покрито с шперплат за да няма пряк контакт с дървото.


Колко ще ми струва да отоплявам двустаен апартамент 64 кв.м.?

Разхода на електроенергия зависи от няколко фактора: Настилката, под която е монтирано отоплително фолио HEATLIFE; Топлоизолацията на сградата; Съдържанието на помещението.
И все пак необходимо е да застелите не повече от 50% от квадратурата на апартамента, което значи 32 кв.м. Изчислено по максималния разход от 40Вт на кв.м. на час и средна цена на електроенергия от 0.16233 лв. за киловат час се получава, че ще платите 150 лв. за 1 месец. Представете си обаче ако жилището ви е добре изолирано и има всички предпоставки за минимален разход – това са по-малко от 40 лв. на месец.


Колко време е нужно за да се затопли стая от 12 кв.м.?

Когато включите Инфрачервената отоплителна система HEAT LIFE тя започва да работи мигновено. Освен че отдава топлина на инертните материали, зад които е прикрито човек започва да чувства инфрачервеното лъчение почти веднага. Усещането е сравнимо с това сякаш ви грее слънце. Дори температурата на въздуха в стаята да е малко по-ниска, усещайки влиянието на инфрачервените лъчи вие се чувствате комфортно.


Мога ли сам да монтирам отоплително фолио HEAT LIFE като подово отопление?

Да! Фолиото се полага изключително лесно. Нужно е просто да следвате инструкциите описани в секция „Монтаж„. Ако срещнете затруднения не се колебайте да ни потърсите или да ни пишете.

Яндекс.Метрика